Reporty z akcí

10.07.2018 11:43

Zde budeme průběžně uvádět reporty z vybraných akcí.

Zpět

Ve dnech 2.-3.11.2018 jsme uspořádali airsoftovou akci ve druhoválečném stylu na téma Poslední dny 1945. Námětem se staly boje v okolí města Zvěřín (Schwerin) na severu Německa ve dnech 1.-2.5.1945. Z historického hlediska se zde skutečně odehrávaly jedny z posledních bojů války, kde se měly možnost střetnout národy anglické, americké i Sovětského svazu na straně jedné, německé jednotky na straně druhé. 

 
Akce v našem pojetí představovala příjezd odvážnějších jedinců již v pátek 2.11., kteří zde za ne zcela přívětivého počasí přečkali noc. Vyvíjela se hlídková aktivita, dokončovalo se opevnění skrovných pozic. 
 
Naplno se boje rozhořely v sobotu 3.11., kdy přijela většina účastníků. Po prvních frontálních úspěších spojenců Anglie a US se zdálo, že německá základna padla a odpor definitivně zlomen. V ten moment se však na scéně vyskytly početné německé posily, které de facto zvrátily dosavadní nepříznivou situaci. 
 
V průběhu dopoledne se pak hlavní linie koordinovaně přesunovala směrem severním (dle historických faktů směrem na Wiesmar). Vzhledem k fanatickému odporu německých obránců se však postup spojeneckých armád výrazně zpomaloval, až okolo druhé hodiny odpolední zastavil docela.
 
Poslední pokus o prolomení odporu fanatických obránců Třetí říše byl uskutečněn okolo třetí hodiny odpolední. Přestože valná část obránců padla, stále v oblasti zůstal početný sbor vojáků, kteří byli rozhodnuti k vedení partyzánské války.
 
Po oficiálním ukončení akce jsme vyzvali účastníky k drobnému shromáždění k příležitosti 10. výročí založení našeho klubu. 
 
Tímto velice děkujeme všem zúčastněným za pomoc při uskutečnění akce, stejně tak i zapojení se do hry.

Sponzoři

TTS ENERGO

 www.tts.cz/cz/energo/ 

Kontakt

Richard Kukla
skype : richard.sahara

+ 420 721 675 394

© 2010 Všechna práva vyhrazena.